Royal Belgian Society

FAQ

 • Bij hoeveel vrouwen werden PIP prothesen ingeplant in BelgiŽ?

  Jammer genoeg bestaat er geen register die alle informatie over implantaten in BelgiŽ verzamelt. Niemand heeft hiervan een precies idee, noch de autoriteiten, noch de gezondheidsmedewerkers.

  • We denken niet dat er veel patiŽntes in BelgiŽ geopereerd werden, in vergelijking met landen zoals Frankrijk (30.000), Duitsland (75.000), Groot-BrittanniŽ (40.000) of nog bepaalde landen van Latijs-Amerika, gezien er geen continue commerciŽle vertegenwoordiging van de firma PIP was in BelgiŽ.
  • Om een ruwe schatting te kunnen maken over de omvang van het fenomeen, heeft de RBSPS een dubbele beslissing genomen:
   Ten eerste hebben we een bericht gestuurd naar alle leden van de RBSPS (allen erkende plastische chirurgen) en bij hen nagevraagd of ze PIP implantaten de afgelopen 10 jaar plaatsten.
   Ten tweede hebben we een "hotline" e-mailadres geopend via de website van de RBSPS voor patiŽntes met deze prothesen om hen zo goed mogelijk te informeren en te adviseren. Door de rechtstreekse oproep aan deze patiŽntes kunnen we ons ook een idee vormen over plekken waar PIP implantaten geplaatst werden door niet-plastisch chirurgen.